Even Voorstellen

Mijn naam is Sjoerd Tasseron en ik ben de architect-eigenaar van het bureau. Tijdens en na mijn studie bouwkunde aan de Technische Universiteit heb ik in Delft gewoond. Tâcheron architect is gevestigd een voormalig consultatiebureau uit 1932 in Assen. Wij werken landelijk aan restauraties, renovaties, herbestemmingen en uitbreidingen.

De Naam Tâcheron

Het architectenbureau is vernoemd naar Jean Tâcheron: de eerste Nederlandse stamvader van mijn familie. De naam Tâcheron is later veranderd in de meer Nederlandse naam Tasseron. Met ruim 4 eeuwen bouwend bloed kan met recht worden gezegd dat de bureaunaam ook duurzaam is.

Enkele Franse bouwende voorouders zijn:

  • Pierre Tâcheron, architect (Architect Château d’Écouen),
  • Pierre Tâcheron, brandschilder (1590 Soissons – ?),
  • Jean Tâcheron, meester-glasemaker (1611 Fère-en-Tardenois – 1676 Leiden).

Verder heeft Tâcheron nog de volgende betekenis in het Frans:

Marque de tâcheron betekent Steenhouwersmerk en Tâcheron betekent Contractarbeider/ Onderaannemer.

CV

Zowel op de HTS (Hogeschool Zeeland) als op de Technische Universiteit Delft ben ik afgestudeerd binnen de richting Restauratie/ Renovatie. Ik werk de laatste jaren als allround architect/ bouwkundig projectleider bij restauratieprojecten tijdens alle fasen van het bouwproces: van bouwhistorisch onderzoek, haalbaarheidsonderzoeken, het (technische) ontwerp tot en met directievoering en toezicht tijdens de bouw. Bij OVT architecten en Restauro Architecten waren dit voornamelijk de “klassieke” monumenten zoals woonhuizen, kerken en boerderijen. Molenaar & Van Winden architecten staat juist bekend om haar expertise op het gebied van 20e eeuwse objecten als de Van Nelle fabriek, Villa Sonneveld en het Justus van Effencomplex in Rotterdam. Tâcheron architect richt zich op restauratie-, renovatie- en herbestemmingsprojecten.

Overige feiten:

  • Opleiding passiefhuisprincipe
  • Opleiding projectleider in de bouw
  • Zitting in de welstands- en monumentencommissie van de Gemeente Drimmelen.
  • Eigenaar Architectuurmakelaar

       Heeft u al naar mijn projecten gekeken?