Bosstraat 17 Assen

   06-18022540

Zorgcentrum regio Utrecht

Tot voor kort werd deze loods van bijna 2000m2 nog gebruikt door een drukkerij. Het idee is nu om de ruimte die gekenmerkt wordt door stalen kolommen, sheddaken en metselwerk te gebruiken als zorgverzamelgebouw.

Het ontwerp bestaat uit het toevoegen houtskeletbouweenheden die bewust los worden gehouden van de bestaande staalconstructie. Waar voorheen de loods betreden werd via de entree in het naastgelegen gebouw is er nu een eigen, duidelijk herkenbare entree toegevoegd. Deze heeft een industriële vormgeving gekregen. Centraal in de ruimte komt een multifunctionele wachtruimte die is ingericht met zitgelegenheden en groen. De verhuurbare eenheden zijn richting de centrale ruimte zo transparant mogelijk gehouden. Door de toevoeging van hout als gevelmateriaal wordt niet alleen een akoestisch probleem getackeld, ook verkrijgt het geheel (in contract met het bestaande) een warmere uitstraling.